Groei in 12 scènes

 

1. De ontmoeting met Windekind

Johannes vaart met zijn boot een betoverde wereld in en maakt kennis met Windekind. Tot zijn verbazing kan hij vliegen én met dieren praten.

Met: Lucas/Rafaël (Johannes), Lourdes (Windekind), Chris (Presto), Nisa, Mellek, Elmas, Sefgy (de dieren), Dennis W. Thompson II (muziek) e.a.

Groeistadion premiere 39
2. Oberon

Wat is er nog écht echt in deze wereld? Boskoning Oberon rust niet voor hij het te pakken heeft. En wat verzamelt hij toch in die gigantische gouden kist? Bewegingstheater over hoe een obsessie je blik vernauwt.

Met: Rabih Nour

Groeistadion premiere 68
3. Terug bij de mensen

Op de plek van GROEIstadion stonden niet zo lang geleden flats. Een buurtbewoner legde de sloop in indrukwekkende foto’s vast. Omkleed met citaten uit De Kleine Johannes en een geluidsdecor biedt de expositie een uniek inkijkje in de buurt.

Fotos: Annick Georges, geluid: Jasper Bishoff

Groeistadion premiere 59
4. Strafwerk

Na zijn entree in de magische wereld past het gewone leven Johannes niet meer. Welke waarden doen er werkelijk toe? Ontdek die van jezelf in dit onderhandelingsspel over basisbehoeften. Wat gun je die ander? Waar trek je de grens?

Met: Igor Krajinovic, Mariken Bijnen

Groeistadion premiere 15
5. De Meikever

Expositie met portretten van bewoners en plekken van de Van Tijenbuurt. Kijk door de ogen van de Meikever en beleef de wijk van een compleet andere kant! Gemaakt

door: Anna Swagerman (verhalenverzameling, foto’s), Noud Verhave, Marion Lubbers (foto’s)

GROEIstadion - decor is bijna klaar - groot door Noud Verhave
6. De Schrijver van de Waarheid

Speel het spel Ultiem Geluk! Vier teams, twee dobbelstenen, een potloodpuntensilo, talloze boekrollen in bomen en natuurlijk de Schrijver van de Waarheid in hoogst eigen persoon.

Met: Jonathan (Schrijver van de Waarheid), Victor Bottenbley (spelleider)

Groeistadion premiere 54
7. De verleiding van Wistik

De goden Theus en Koffia zijn dik tevreden in hun volmaakte wereld. Ze hebben twee bloedjes van kinderen, het mooiste huis op aarde en voorgoed vakantie. Wat wil je nog meer? Dan begint het reclameblokje…

Met: Timo Gilhuis (Theus), Irene Guijt (Koffia), David (Thermo), Anne May de Lijse (Gloria)

Groeistadion premiere 17
8. Het verlies van Windekind

Johannes weet het zeker, de magische wereld is zijn paradijs. Toch? Een monoloog met koffer, boom en schommel over tevreden zijn of juist meer willen.

Met: Karin Horst (Johannes), Willem-Jan Hoekstra (muziek)

Groeistadion premiere 24
9. Bij de Tuinman

Johannes is de weg kwijt. Uitgeput belandt hij bij de Tuinman. Bewegingstheater over zwerven en je verloren voelen.

Met: Aude Logger (Johannes), Nassim (Tuinman)

Groeistadion premiere 63
10. Robinetta

Johannes wordt hopeloos verliefd op Robinetta. Het KIEMkoor bezingt de liefde in aubades, serenades, smartlappen en chansons van ver en dichtbij, overal en nergens.

Met: Eva de Rijke (koorleiding), Tom Vogel, Dorien Lensen, Lia Hublart, Tini Knook, Janine Tousaint, Noud Verhave, Diane Elshout

Groeistadion premiere 05
11. Op pad met Pluizer

Johannes verlaat de vrije natuur en trekt met Pluizer door de stad. Samen met jou maken we een geluidsdecor van zijn avontuur in een onbekende wereld. Een live klankenpalet vol verwarring en verwondering over de reuring van de bebouwde kom.

Met: Alex Holevitch (dirigent), Ali KilliÇ (Johannes)

Groeistadion premiere 62
12. Het afscheid

Geen verandering zonder afscheid en geen afscheid zonder ritueel. Neem plaats aan tafel. Schrijf op de boomschijf waarvan je afscheid neemt. De schijven stapelen we tot een afscheidsbos. Ga voort in een staat van verlichting.

Met: Norma Irion, Mirella Pirskanen, Marion Lubbers, Redouane Amine

Groeistadion premiere 47

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>